Skomponuj własną Wigilię

POBIERZ OFERTĘ W PDF

Świąteczne potrawy: 

Kanapeczki bankietowe i tortilki: 

Tortilki z łososiem – 4 zł/szt. 

Kanapeczki bankietowe ze śledzikiem – 3,5 zł/szt. 

z jajkiem i kawiorem, czarnym i czerwonym - 3,5 zł/szt.
z łososiem wędzonym i cząstką cytryny - 3,5 zł/szt.
blue cheese & camembert z orzechem włoskim i winogronem - 3,5 zł/szt. 

z paluszkami krabowymi, mascarpone i szczypiorkiem - 3,5 zł/szt. 

Sałatki:
Klasyczna jarzynowa - 35 zł/miska poj.700 ml

Z tuńczykiem – 50 zł/miska poj.700 ml

Grecka – 35 zł/miska poj.700 ml 

Sałatka śledziowa – 40 zł/miska poj.700 ml 

Ryby, mięsa:
śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem – 50zł/10 porcji 

Śledzie w tymianku z miodem lipowym - 50 zł/10 porcji

Śledzie w śmietanie z korniszonami i jabłkami - 50 zł/10 porcji 

śledzie korzenne w cytrynie i oleju – 50zł/10 porcji
śledzie w sosie miodowym – 52 zł/10 porcji
roladki śledziowe z grzybami – 82zł/10 porcji
tatar z wędzonego łososia z cytryną i świeżym koprem – 22zł/100g ( minimum 500g)
tatar ze śledzia z marynowanymi grzybkami i natką–15 zł/100g ( minimum 500g) 

ryba po grecku – Patera 69 zł/szt. - ok.1 kg
karp królewski w galarecie – Patera 69 zł/szt.- ok 1 kg
Łosoś na postumencie - 360 zł/szt. - ok. 3 kg 

łosoś w galarecie – Patera 89 zł/szt. - ok 1 kg

tymbaliki z dorszem i warzywami – 5zł/szt. 50g (minimum 10 szt.) 

pieczony schab ze śliwką – 45 zł/kg
pasztet z żurawiną – 52 zł/kg 

Karkówka pieczona - 38 zł/kg 

Szynka pieczona - 42 zł/kg 

Sosy do potraw:
sos tatarski – 2,3zł/100 g domowa żurawina – 4 zł/100 g sos chrzanowy – 2,6zł/100 g sos pieprzowy – 2,8 zł/ 100 g 

Pierogi świąteczne:
Paszteciki z kapustą i grzybami – 2,7 zł/szt. 150 g 

pierogi wigilijne z kapustą i grzybami – 13zł/10szt pierogi ruskie – 12zł/10szt
pierogi z mięsem – 14zł/10szt 

pierogi z dzikiem i konfiturą z czerwonej cebuli - 35 zł/10 szt.
wigilijne uszka z kapustą i grzybami – 20zł/25szt. 

Zupy:
barszcz czerwony – 12 zł/1litr 

Barszcz czerwony z wiśniami – 14 zł/1litr 

krem z borowików – 29zł /1litr 

zupa grzybowa z łazankami – 25zł/1litr 

Dania główne:
pstrąg pieczony w płatkach migdałowych – 25zł/1 porcja ok. 200 g 

świąteczna szynka wieprzowa – 21zł/1 porcja 150 g
łazanki z kapustą i suszonymi grzybami – 30 zł/kg
wigilijna kapusta z grochem i grzybami – 27 zł/kg
smażony karp królewski podany z czerwoną – 18zł/ 1 porcja 150 g

udko z kaczki z sosem żurawinowym z migdałami – 27 zł/ 1porcja 150 g  

Ziemniaki z wody, Ziemniaki opiekane z rozmarynem, Ryż , kasza gryczana niepalona - 2zł/porcja 100g

Surówka colesław - 3 zł porcja 100g

Surówka z czerwonej kapusty - 3 zł porcja 100 g

Buraczki na ciepło - 3 zł porcja 100 g

Zestaw surówek 5 zł porcja - 120 g

Desery:
strucla z makiem i bakaliami – 32zł/1kg
tarta z kajmakiem, gruszką i orzechami – 44zł/1szt 

tarta z powidłami i suszonymi śliwkami – 44zł/1szt 

delikatny sernik ze skórką pomarańczową – 46 zł/kg 

świąteczna kutia z miodem – 36zł/1kg 

domowy miodownik z orzechami – 29zł/1kg 

piernik z miodem i orzechami – 36zł/1kg 

Makowiec Królewski – 40 zł/kg 

Szarlotka – 32 zł/kg 

kompot z suszu – 18zł/1litr 

 

Ceny nie zawierają podatku VAT (8%)
Zamówienia poniżej 2000 PLN netto tylko z odbiorem osobistym. 

Zastawa (porcelanowe talerzyki, sztućce, filiżanki) płatne dodatkowo. 

POWRÓT DO PAKIETÓW

Zamów zestaw
Próbny
Sprawdź
Ile kosztuje
Catering
Sprawdź

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.