02.01.2019

Jaglane rafaello


Składniki:

kasza jaglana  -pół szklanki
mleko migdałowe -1,5 szklanki
mleczko kokosowe -mała puszka 160g
woda - 0,5 szklanki
wiórki kokosowe  1 szklanka do masy i jedna szklanka do posypania
3-4 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę  w 1 szklance mleka + 0,5 szklanki wody przez około 15 minut – do tego czasu kasza powinna sporo napęcznieć i wchłonąć praktycznie całe mleko z wodą. Mieszajcie od czasu do czasu, aby się nie przypaliło. Po 15 minutach dodajemy mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, ksylitol i pół szklanki mleka. Gotujemy przez następne 10 minut na malutkim ogniu mieszając regularnie – masa będzie dosyć gęsta. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub lepimy kuleczki. Szklankę wiórków prażymy na suchej patelni (można dodać trochę ksylitolu jak ktoś woli bardziej słodko. Posypujemy masę. Odstawiamy do wystudzenia. :)

Czytaj więcej:

Dieta dopasowania do Twoich potrzeb

Wybierz stałą dietę lub skomponuj swoje menu, wybór należy do Ciebie.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.